Dagelijks archief: 8 mei 2017

Willemsen/Bax winnen de Grand Prix Zijspancross in de Oekraïne

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in de Oekraïne weten te winnen. Het was dubbelfeest vandaag want naast het feit dat Willemsen/Bax wisten te winnen vierde Daniel ook zijn 42ste verjaardag!

 

Op zaterdag lieten Willemsen/Bax al zien zich goed thuis te voelen op het circuit. Met de snelste tijd in de tijdtraining zagen ze dat hun snelheid hoog genoeg was om voor het podium mee te kunnen strijden. In de kwalificatieheat vertrokken ze als een speer bij de start en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wisten ze stand te houden op de eerste plaats maar na een aantal ronden moesten ze de koppositie afstaan aan Giraud/Mucenieks. Even later kwamen ook Bax/Musset voorbij waardoor Daniel en Robbie ervoor kozen om de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit te rijden en voor de derde plaats te kiezen. Dit zorgde voor een goede plaats achter het starthek in de beide manches op zondag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daniel en Robbie hadden zich goed voorbereid op de eerste manche en stonden met vertrouwen achter het starthek. Met een scherpe reactie wisten ze kopstart te pakken en voerden het deelnemersveld aan. ‘’Het rijden ging lekker in de eerste manche. We hadden een goed ritme in handen en hebben de koppositie niet meer uit handen gegeven. Het is al bijzonder dat je op je verjaardag een Grand Prix kunt rijden en als je dan ook nog wint, dan is dat natuurlijk helemaal super,’’ vertelt een blije Daniel Willemsen.

 

Ook in de tweede manche kon Willemsen in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen en kwam als derde door de eerste bocht. Gelijk gingen ze in de aanval en wisten al snel door te stoten naar de koppositie. ‘’We konden de koppositie even in handen houden totdat Etienne Bax ons wist te passeren. We probeerden hem te volgen maar hierbij kwam er een klont klei tegen het dodemanskoortje aan waardoor deze eruit schoot. Eerder dit jaar hebben we dit ook al eens gehad maar hebben toen de nodige aanpassen doorgevoerd om dit probleem zoveel mogelijk uit te sluiten. Helaas was dit dus nog niet voldoende.’’ Willemsen verloor hierdoor een aantal plaatsen maar ondanks dat het rijden niet helemaal lekker ging, wisten ze gedurende de wedstrijd toch terug te komen naar een goede derde plaats.

 

Met een 1-3 in de manches wisten Daniel en Robbie de Grand Prix van de Oekraïne te winnen. In de tussenstand om het wereldkampioenschap zijn ze met deze zege opgeklommen naar een vierde plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Kramolin, Tsjechie.

 

Daguitslag WK Zijspancross Oekraine:

1 Willemsen/Bax 45 Pnt

2 Giraud/Mucenieks 44 Pnt

3 Bax/Musset 39 Pnt

4 Brown/Miljard 38 Pnt

5 Cermak/Cermak 33 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Bax/Musset 89 Pnt

2 Giraud/Mucenieks 86 Pnt

3 Brown/Miljard 71 Pnt

4 Willemsen/Bax 69 Pnt

5 Hermans/van Gaalen 54 Pnt

Manchezege voor Bax/Musset in Grand Prix van de Oekraïne

Sidecarteam Bax heeft in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in de Oekraine een manchezege weten te boeken. In de eerste manche kwam Bax in de tweede ronde ten val en moest hierdoor van ver terug komen. Alles werd op alles gezet en toch wisten ze er nog een zevende plaats uit te halen. In de tweede manche stelden ze orde op zaken en wisten ze de manche winnend af te sluiten. Ondanks de mindere uitslag in de eerste manche wisten ze in het dagklassement toch nog derde te worden.

 

Na de winst in Oldebroek verscheen de Nederlands/Franse combinatie met de rode leidersplaat aan de start. Op zaterdag zaten Bax/Musset gelijk in een goed ritme en wisten in de trainingen een eerste en een tweede tijd op de klokken te zetten. In de kwalificatieheat kwamen ze op een derde plaats uit de start. In de beginfase hadden ze even tijd nodig om Willemsen/Bax te passeren waardoor Giraud/Mucenieks een gat konden slaan. Op het moment dat Bax/Musset aankwamen op een tweede plaats, keken ze al tegen een achterstand aan van 5.5 sec. Bax zette een hoog tempo in en wist zijn achterstand te verkleinen naar 3.5 sec maar kon het gat niet helemaal gedicht krijgen waardoor ze genoegen namen met een tweede plaats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste manche begon met een tegenslag in de tweede ronde want hierin kwamen ze redelijk hard ten val en dit zorgde ervoor dat ze teruggeslagen werden tot in de achterhoede. Met een goed tempo baanden ze zich een weg naar voren en kwamen na een zwaar bevochten wedstrijd op zevende plaats over de finish.

 

In de tweede manche kenden Bax/Musset een makkelijkere manche en kwamen als winnaars over de finish. Saillant detail was wel dat Team Bax het laatste deel van de manche met een afgebroken bakbeugel reed.  “We hebben nog drie punten voorsprong en het belangrijkste, de red plate, gaat weer mee naar Bergeijk,” aldus een opgeluchte Etienne Bax.

 

Volgende week staat de volgende wedstrijd voor het wereldkampioenschap op het programma in Tsjechische Kramolin.

 

Daguitslag WK Zijspancross Oekraine:

1 Willemsen/Bax 45 Pnt

2 Giraud/Mucenieks 44 Pnt

3 Bax/Musset 39 Pnt

4 Brown/Miljard 38 Pnt

5 Cermak/Cermak 33 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Bax/Musset 89 Pnt

2 Giraud/Mucenieks 86 Pnt

3 Brown/Miljard 71 Pnt

4 Willemsen/Bax 69 Pnt

5 Hermans/van Gaalen 54 Pnt