Maandelijks archief: augustus 2017

Willemsen/Bax tweede in Grand Prix Zijspancross in Zwitserland

Daniël Willemsen en Robbie Bax zijn in de Grand Prix zijspancross in het Zwitserse Roggenburg op het podium geeindigd. In de eerste manche kwamen ze na tegenslag bij de start vanuit het middenveld terug naar een vierde plaats. In de tweede manche reden ze rondenlang ijzersterk aan de leiding en wisten uiteindelijk als tweede te finishen waardoor ze ook in het dagklassement tweede werden.

 

Daniël en Robbie begonnen overtuigend aan het weekend. Na een spannend gevecht met kampioenschapsleiders Bax/Musset  in de kwalificatieheat wisten Daniel en Robbie de pole position te veroveren. ‘’Het gevoel was goed op het circuit en de winst in de kwalificatieheat gaf ons veel vertrouwen voor de wedstrijd op zondag,’’ vertelt Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste manche begon echter niet volgens plan voor Team Willemsen want in de eerste bocht na de start konden ze nog maar net de vallende combinatie Vanluchene ontwijken maar moesten hierdoor wel hard remmen. Dit zorgde ervoor dat ze in de middenmoot aan de wedstrijd konden beginnen. ‘’We hadden veel werk te doen om naar voren te komen. We moesten agressief rijden om plaatsen winst te kunnen boeken. Dit hebben we gedaan en door te blijven knokken tot aan de finishvlag hebben we er toch nog een vierde plaats uit kunnen halen.’’

 

Belust op revanche stonden ze in de tweede manche achter het starthek. Toen het hek naar beneden klapte, reageerden ze scherp en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. Gelijk hadden ze het juiste ritme in handen en wisten ronde na ronde het deelnemersveld aan te voeren. ‘’Giraud begon gedurende de wedstrijd de druk op te voeren maar we slaagden erin om ze achter ons te houden. In het midden van de wedstrijd konden we een klein gaatje slaan maar in de slotfase kwam toch Etienne Bax nog hard opzetten. Ik heb alles geprobeerd om hem erachter te houden maar hij vond toch een lijn om mij te passeren. We finishten als tweede en zijn hiermee ook in het dagklassement op een tweede plaats geeindigd.’’

 

Met nog twee wedstrijden te gaan staan Daniel en Robbie op een derde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Duitse Rudersberg.

 

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Zwitserland:

1 Bax/Musset 47 Pnt

2 Willemsen/Bax 40 Pnt

3 Hermans/van Gaalen 40 Pnt

4 Cermak/Cermak 34 Pnt

5 Burgler/Betschart 30 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Bax/Musset 495 Pnt

2 Giraud/Mucenieks 465 Pnt

3 Willemsen/Bax 442 Pnt

4 Hermans/van Gaalen 338 Pnt

5 Brown/Miljard 335 Pnt

Bax/Musset doen goede zaken met Grand Prix winst in Zwitserland

De zijspancombinatie Bax/Musset heeft in de Grand Prix van Zwitserland goede zaken gedaan in de strijd om de wereldtitel. Nadat ze in de eerste manche op een tweede plaats over de finish waren gekomen, reden ze in de tweede manche een dijk van een inhaalrace waarin ze met hele snelle rondetijden de winst nog naar zich toe wisten te trekken. Met een 2-1 in de manches wonnen ze de Grand Prix.

 

Ondanks dat Bax/Musset nog steeds aan de leiding stonden in het wereldkampioenschap liep het allemaal niet zoals het moest. ‘’Dit begon te knagen aan ons vertrouwen en we hadden hier echt een goed resultaat nodig, we stonden tenslotte nog maar 8 punten voor in de strijd om de wereldtitel,’’ vertelt Etienne.

 

Op zaterdag was zijn strijdlust gelijk te zien in de kwalificatieheat. Hij ging de strijd aan met Willemsen/Bax en ondanks dat hij de heat net niet winnend af wist te sluiten, liet hij zien dat hij de snelheid had om mee te kunnen strijden voor de winst.

 

Met vertrouwen begonnen ze aan de voorbereiding op de eerste manche. Toen het starthek viel kwamen ze niet heel goed weg en ondervonden hinder van een valpartij van de combinatie Vanluchene in de eerste bocht. Vervolgens kwamen ze in een hoog tempo terug naar een tweede plaats. Alles werd op alles gezet om Giraud/Mucenieks te achterhalen maar dit lukte niet waardoor ze met een achterstand van zeven seconden als tweede over de finish kwamen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een voorsprong van vijf punten begonnen ze aan de tweede manche. Ditmaal kwamen ze nog minder goed weg bij de start en hadden veel werk te doen om terug naar voren te komen. Alles werd op alles gezet en de ene na de andere combinatie werd een plaats terugverwezen. In het midden van de wedstrijd begonnen ze zich met het gevecht om de koppositie te bemoeien. Ze wisten door te stoten naar een derde plaats en niet veel later wisten ze ook de tweede plaats van Giraud over te nemen. Er volgde een spannende strijd met Willemsen maar toch was het Bax die aan het langste eind trok en de manche won voor Willemsen.

 

Met een 2-1 in de manches wonnen Etienne en Nicolas de Grand Prix en omdat Giraud in de tweede manche uitviel, hebben ze hun voorsprong uit weten te bouwen naar dertig punten. Er staan nog twee wedstrijden op het programma waarvan de eerstvolgende over twee weken is in het Duitse Rudersberg.

 

Commentaar Etienne Bax: ‘’Dit hadden we echt nodig. De laatste paar weken konden we het tempo niet aan en het rijden ging moeizaam. Dit weekend hadden we weer veel strijdlust en hebben we alles gegeven wat we hadden. Vooral in de tweede manche hebben we gevochten voor wat we waard waren en laten zien dat we voor overwinningen kunnen strijden. Ik kijk uit naar de laatste twee wedstrijden en we gaan er alles aan doen om de wereldtitel binnen te halen.’’

 

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Zwitserland:

1 Bax/Musset 47 Pnt

2 Willemsen/Bax 40 Pnt

3 Hermans/van Gaalen 40 Pnt

4 Cermak/Cermak 34 Pnt

5 Burgler/Betschart 30 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Bax/Musset 495 Pnt

2 Giraud/Mucenieks 465 Pnt

3 Willemsen/Bax 442 Pnt

4 Hermans/van Gaalen 338 Pnt

5 Brown/Miljard 335 Pnt

 

Press Release: Bergeijk, 27-08-2017

 

GP Victory for Bax/Musset in Switzerland

The sidecar motocross team of Bax/Musset did excellent business in their quest for world championship honours by winning the Swiss GP. After finishing second in the first heat, they rode a scorcher of a catch-up race in the second to claim the race – and overall victories.

Although the team was still in the lead in the world championship  chase going in to the race, a number of misfortunes had befallen them. “That started working on our confidence, and we really needed a good result here. With all that has happened, we only had and wight point lead in the series,” Etienne Bax said.

The first challenge was to qualify well, and after a fierce battle with Willemsen/Bax, the team qualified second. A middling start in the first race coupled to them being jammed behind a crash of another rider, held them back initially. They charged back and settled into second behind Giraud/Mucenieks. Despite not winning, they still were leading the championship after the first moto.

Although the team’s  world championship lead had shrunk slightly, they were about to experience fortune swinging their way for a change. They had an even worse start, and set in a determined chase. Halfway through the race, they were in a battle for the lead. They moved into third, and then in to second by passing Giraud. After a brief struggle, they passed the Willemsen combo to take over the lead. In the meanwhile, their chief rival Giraud was forced to retire, and this allowed team Bax to increase their championship lead to 30 points.

“We really needed this kind of result,”Etienne Bax said. The last few weeks, we were battling with the tempo somewhat, and few things went wrong. We were ready for battle and gave it our all. I’m looking forward to the last two races and we will go all out to haul in the title.”

The next round of the series is at Rudersberg in Germany in two weeks’ time.

 

Overall Grand Prix Sidecarcross Switzerland:

1 Bax/Musset 47 Pnt

2 Willemsen/Bax 40 Pnt

3 Hermans/van Gaalen 40 Pnt

4 Cermak/Cermak 34 Pnt

5 Burgler/Betschart 30 Pnt

 

World Championship Standings:

1 Bax/Musset 495 Pnt

2 Giraud/Mucenieks 465 Pnt

3 Willemsen/Bax 442 Pnt

4 Hermans/van Gaalen 338 Pnt

5 Brown/Miljard 335 Pnt

Berichten Kalender
augustus 2017
M D W D V Z Z
« jul   sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Recente reacties
    Add us on Facebook!