Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Maandelijks archief: september 2017

KNMV ZIJSPAN EN QUAD KLASSENINDELING 2018

Afgelopen jaar is de KNMV van start gegaan met een NK competitie voor zijspannen en quads.

De KNMV is  aangenaam verrast over het aantal licentiehouders dat zich bij hen heeft gemeld om deel te nemen aan de competitie. In 2018 bereid de KNMV de competitie uit met een jeugdcompetitie.

 

De nieuwe jeugdcompetitie voor zijspannen en quads bestaan uit twee leeftijdscategorieën: van 6 tot en met 9 jaar en van 10 tot en met 13 jaar. Het reguliere NK is voor beide disciplines toegankelijk vanaf 14 jaar, waarbij rijders op hun 14e en 15e rijden met een beperkte cilinderinhoud.
Het NK Junior Quads (6 tot en met 9 jaar) wordt in samenwerking met Schuurman BV, als officiële SMC vertegenwoordiger, worden georganiseerd. Schuurman BV zal voor een aantrekkelijke prijs standaard 100cc tweetakt machines verkopen via hun dealernetwerk.
Alle zijspan- en quad-klassen met de diverse leeftijden en cilinderinhoud staan onderaan dit nieuwsbericht vermeld.DE KNMV hoopt dat er vanuit de jeugd veel animo is om deel te nemen aan de competitie, maar men verwacht in het eerste jaar nog geen grote velden. Daarom laat mende jeugd zijspannen en quads van dezelfde leeftijdsgroep samen te laten rijden, waarbij de quads direct na de zijspannen van start gaan.
Met al deze NK-klassen zou je bijna vergeten dat de KNMV natuurlijk ook een ONK-serie hebben voor de zijspannen en quads. De enige wijziging voor deze twee klassen is de benaming. Deze krijgt komend seizoen een meer internationaal tintje: het ONK Sidecar Masters en ONK Quad Masters.
Op zaterdagochtend 30 september is KNMV Motocross Commissielid Ingo ten Vregelaar aanwezig bij de Motocross Trainingsdag voor Quads die wordt georganiseerd in Heerde. Hij is beschikbaar voor meer informatie over de nieuwe jeugdcompetities. Ook kun je tussen 9:00 en 13:00 uur een demo-model van de SMC100 testen.
De volledige klassen indeling in 2018:
* Competitie alleen toegankelijk met SMC100 machines welke verkrijgbaar en gemerkt zijn bij de dealers, deelname buiten mededing met een ander merk/machine alleen mogelijk na goedkeuring Motocross Commissie.
De prijs voor een Jeugdlicentie is gelijk aan die van de NK-klassen, namelijk 75 euro.

 

Indrukwekkende feestavond Stichting Circuit Oldebroek

Indrukwekkende feestavond Stichting Circuit Oldebroek
Afgelopen zaterdag organiseerde Stichting Circuit Oldebroek haar feestavond ter ere van het 50 jarige jubileum. In partycentrum Coelenhage in Wezep opende voorzitter Henri Bekenkamp de avond met een minuut stilte, voor iedereen die betrokken is geweest bij de Stichting, maar helaas niet meer onder ons zijn. Na dit indrukwekkende moment dankte Henri Bekenkamp iedereen die Stichting Circuit Oldebroek op wat manier dan ook steunt of heeft gesteund.
Zoals doen gebruikelijk op een jubileumfeest was er ook op deze avond tijd ingeruimd voor diverse toespraken. Zowel KNMV directeur Patrice Assendelft als burgemeester Adriaan Hoogendoorn hadden lovende woorden voor de organisatie en de professionele werkwijze. Evert van’t IJssel nam namens de vrijwilligers het woord en hij mocht later op de avond nogmaals het podium betreden.
Freek Brink en Joop Doorneweerd zijn allebei als sinds de oprichting van Stichting Circuit Oldebroek actief als vrijwilliger. Een geweldige prestatie van deze heren. Uiteraard werd dit door voorzitter Henri Bekenkamp nog eens benadrukt. Wichert van de Kamp en Evert en Jennie van’t IJssel zetten zich al 25 jaar in voor Stichting Circuit Oldebroek. Ook dit drietal werd in het zonnetje gezet. Tot slot werd WillemJan van Werven naar voren gehaald. Na vele jaren actief te zijn als bestuurslid heeft hij besloten een stapje terug te doen.
Het bestuur van Stichting Circuit Oldebroek wil een dankwoord uitspreken aan iedereen die deze avond met ons heeft gevierd.
Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de plannen voor 2018. Hier zal binnenkort meer duidelijkheid over komen!

Foto : Wim Hoogland

Willemsen/Bax spelen belangrijke rol in overwinning Team Nederland in Sidecarcross of Nations

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben dit weekend een belangrijke rol gespeeld in de overwinning van Team Nederland in de sidecarcross of nations in het Italiaanse Cingoli. Willemsen/Bax finishten op een tweede en een vijfde plaats in de manches en sloten hiermee het internationale seizoen op positieve wijze af.

 

Het circuit van Cingoli is prachtig met veel hoogteverschillen en mooie schansen. Gelijk had het team haar draai gevonden op de baan en al snel was het duidelijk dat ze mee konden vechten voor de ereplaatsen. ‘’Cingoli is echt een prachtige baan waar we echt van hebben genoten. Het is ver van huis maar we hebben hier echt een circuit gekregen waar je je op kunt uitleven. Wanneer je hier boven op de berg staat, kijk je uit over het stadje van Cingoli, wat het echt prachtig mooi maakt,’’ vertelt Daniel enthousiast.

 

Nadat de tijdtraining op zaterdag goed was verlopen, wisten ze in hun eerste manche op zondag lang aan de leiding te rijden. Echter door een foutje kwamen Giraud/Mucenieks erlangs en werden ze teruggeslagen naar een tweede plaats. Daniel en Robbie slaagden er niet meer in om de koppositie terug te veroveren en sloten de manche af als tweede.

 

Voor de start van hun tweede manche begon het hard te regenen waardoor de baan spiegelglad was geworden. ‘’Even twijfelde ik eraan of we wel boven zouden komen op de spekgladde hellingen maar dit viel reuze mee. We zijn als vijfde over de finish gekomen en omdat ook Bax/Kunnas en Hermans/van Gaalen goede resultaten neer hebben weten te zetten, hebben we als team Nederland het landenklassement gewonnen.’’

 

Voor Daniel en Robbie zitten de internationale wedstrijden er nu op maar ze zullen hier en daar nog wel een wedstrijd meepakken om in het ritme te blijven. ‘’We gaan absoluut niet stil zitten en kijken al rustig vooruit naar volgend jaar. Dit jaar is zeer geslaagd geweest en ik wil dan ook alle sponsoren en mensen die ons hebben geholpen bedanken voor wat ze voor ons hebben gedaan.’’

Foto’s : Dries Dewitte

 

Einduitslag landenklassement Sidecarcross of Nations:

1 Team Nederland 14 Pnt

2 Team Frankrijk 22 Pnt

3 Team Belgie 29 Pnt

4 Team Engeland 34 Pnt

5 Team Tsjechie 44 Pnt

Sidecarteam Bax wint met Team Nederland de Sidecarcross of Nations

Etienne Bax heeft vandaag in het Italiaanse Cingoli deel uit gemaakt van het winnende Nederlandse team bij de Sidecarcross of Nations. Bax kwam in deze wedstrijd aan de start met Lari Kunnas, die een geweldige prestatie leverde. ‘’Lari is eigenlijk de held van het weekend. We hebben voor deze wedstrijd niet samen getraind maar hij wist zich heel snel aan mijn rijstijl aan te passen. Petje af voor hem,’’ vertelt een tevreden Etienne Bax.

 

Bax wist de eerste manche winnend af te sluiten en kwam in de tweede manche als tweede over de finish. ‘’Het was in de tweede manche bijzonder glad door de regenval. We hebben geen gekke dingen gedaan en we wisten dat we aan een tweede plaats voldoende hadden om de eindzege voor Team Nederland binnen te halen.’’

 

Voor Sidecarteam Bax was dit de laatste grote wedstrijd van het seizoen. Het team kan terugblikken op een uitermate succesvol seizoen waarin ze maar liefst drie titels in de wacht hebben weten te slepen: wereldkampioen, Open Nederlands kampioen en winnaar van de sidecarcross of nations. ‘’Het seizoen is fantastisch geweest voor ons. We hebben maar liefst drie titels binnen weten te halen en daar zijn we erg blij mee. Ik wil alle sponsoren, teamleden, familie, vrienden en mensen die ons geholpen hebben enorm bedanken voor alles wat jullie dit jaar voor ons gedaan hebben.’’

Foto’s: Dries Dewitte

 

Einduitslag Sidecarcross of Nations Italie:

1 Team Nederland 14 Pnt

2 Team Frankrijk 22 Pnt

3 Team Belgie 29 Pnt

4 Team Engeland 34 Pnt

5 Team Tsjechie 44 Pnt

Etienne Bax neemt afscheid van Nicolas Musset

Na een succesvol seizoen waarin Etienne Bax en Nicolas Musset wereldkampioen en Open Nederlands Kampioen zijspancross werden, is in goed overleg besloten om hun wegen te scheiden. ‘’We hebben een geweldig seizoen gehad samen maar de grote afstand die er zit tussen Frankrijk en Nederland is ons opgebroken. Nicolas moest iedere keer 1000 kilometer rijden voordat hij hier was en dat maakte het vaak lastig. Over de kwaliteiten van Nicolas is geen enkele twijfel, het is een topbakkenist,’’ vertelt Etienne Bax.

Omdat aankomend weekend de Sidecarcross of Nations in het Italiaanse Cingoli op het programma staat, heeft Bax de jonge Fin Lari Kunnas aangetrokken. Kunnas is een getalenteerde bakkenist die dit jaar aan de zijde van zijn broer, Riku Kunnas, het volledige wereldkampioenschap heeft gereden en als veertiende is geëindigd.

 

‘’Voor volgend jaar is er nog niets beslist. Na de nations worden de opties bekeken en beslist over 2018. Ik ben benieuwd hoe het gaat want dit weekend zullen Lari en ik pas voor het eerst samen rijden.’’

Iets wat zeer zeker binnen de plannen van Bax ligt, is dat hij de dingen voor volgend jaar nog professioneler aan wil pakken en opnieuw een gooi wil doen naar de wereldtitel. ‘’We zijn een professioneel sidecarteam en zo moeten we dan ook kunnen werken. Er zal dan ook zeker een bakkenist komen die het hele jaar bij het team in Bergeijk verblijft zodat mocht het nodig zijn, we door de week dingen kunnen testen en genoeg kunnen trainen om goed voorbereid aan de start te komen.’’

De sidecarcross of nations in het Italiaanse Cingoli van aankomend weekend is de laatste wedstrijd van het seizoen voor Sidecarteam Bax. In deze wedstrijd zal hij samen met Willemsen/Bax en Hermans/van Gaalen het Nederlandse team vormen.