Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Maandelijks archief: maart 2018

Willemsen en Hermans op jacht naar leidersplaats in het ONK Zijspancross in Valkenswaard

Na de spectaculaire seizoenstart in Lochem is het aanstaande zondag (1 april) tijd voor de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads in Valkenswaard. Iets meer dan een week geleden was het er nog winters koud tijdens de MXGP wedstrijd, maar verwacht wordt dat het er aankomende zondag warm aan toe zal gaan omdat verschillende combinaties en rijders op scherp staan om hoog te scoren.

Op de spekgladde omstandigheden in Lochem was de combinatie van Brown/Millard ijzersterk en scoorden het maximale aantal punten. Echter de meeste ogen keken naar thuisfavoriet Daniel Willemsen met Robbie Bax. Na een slechte start in beide manches kwamen ze op indrukwekkende wijze door het veld terug naar voren en wisten met een 3-2 in de manches tweede te worden in het dagklassement. Willemsen/Bax zijn in topvorm en wisten afgelopen zondag in Oss de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross te winnen. Ook met Hermans/Musset zal rekening gehouden moeten worden. In Lochem stonden ze naast Brown en Willemsen als derde op het podium en wisten zondag in Oss hun allereerste GP manchezege samen te pakken. Zowel Willemsen als Hermans zullen er alles aan doen om in Valkenswaard de koppositie in de strijd om de titel over te nemen.

 

Achter dit drietal zijn het Dierckens/Rostingt (-17) en Bax/Stupelis die de vierde en vijfde plaats in de tussenstand bezetten. Bax zou in eerste instantie een thuiswedstrijd rijden in Valkenswaard maar helaas moet hij deze wedstrijd vanwege een sleutelbeenbreuk overslaan en ziet hiermee zijn kansen op prolongatie van de Nederlandse titel in rook op gaan.

Een combinatie die zich ook met het gevecht om de ereplaatsen zal gaan bemoeien is die van Vanluchene/van den Bogaart. Ondanks dat ze in Lochem niet hun sterkste wedstrijd kenden en pas op een tiende plaats staan in de tussenstand zijn ze duidelijk goed in vorm want afgelopen zondag werden ze in Oss sterk derde in het dagklassement. Ook Veldman/van der Putten kwamen met een vierde plaats sterk voor de dag in Oss en mogen in hetzelfde rijtje als Vanluchene geplaatst worden als podiumkandidaten.

 

Bij de quads opende Joe Maessen ijzersterk in Lochem en wist met de zege aan de haal te gaan. Hij kreeg het niet cadeau want zowel Mike van Grinsven als Marc de Vries gaven hem geen duimbreedte toe. Dit zal aanstaande zondag in Valkenswaard niet anders zijn want de verschillen zijn klein. Regerend kampioen Ricardo Phoelich kwam in Lochem niet verder dan een zestiende plaats en zal er dan ook alles aan doen om op het Eurocircuit iets recht te zetten. Een rijder waar ook zeker rekening mee gehouden moet worden in Valkenswaard is Ruben van Lith die na Lochem vijfde staat in de tussenstand.

 

Van Belgische zijde zullen er ook een aantal sterke rijders op de wedstrijd af komen waaronder Davy de Cuyper (2e in het EK Quads in Oss) en Jan Vlaeymans (4e in het EK Quads in Oss).

 

Naast deze twee ONK klassen zal ook het Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads verder gaan in Valkenswaard waardoor u een volledig gevuld zijspan en quadprogramma te zien zult krijgen.

 

Voor meer informatie over het ONK Zijspancross en Quads in Valkenswaard kunt u kijken op www.onk-motocross.nl en www.motorverenigingvalkenswaard.nl

Zijspancombinatie Willemsen/Bax wint Grand Prix van Nederland

Daniel Willemsen en Robbie Bax zijn in het Brabantse Oss ijzersterk aan het wereldkampioenschap zijspancross begonnen. Ondanks dat ze in beide manches vanaf de tweede startrij moesten starten, wisten ze beide keren een goede start te pakken en finishten in zowel de eerste als de tweede manche op een tweede plaats, waarmee ze de dagzege op wisten te eisen.

 

Op zaterdag voelde alles goed aan. Het rijden ging soepel en de snelheid was goed. Dit lieten ze zien in de kwalificatieheat waarin ze na een spannende strijd met Bax/Stupelis als winnaars over de finish kwamen. Echter omdat ze bij een gele vlagsituatie te hard langs de gevallen combinatie reden, kregen ze tien strafplaatsen waardoor ze als elfde werden geklasseerd. Dit betekende voor de combinatie dat ze in beide manches op zondag vanaf de tweede startrij moesten starten.

 

 

Ondanks dat Willemsen in de eerste manche vanaf de tweede startrij moest starten, slaagde hij erin om een hele goede start te pakken en in de top vijf door de eerste twee bochten te komen. Willemsen ging gelijk in de aanval op de combinaties voor hem en wist zich al snel op te werken naar een tweede plaats. Vervolgens volgde hij Valentin Giraud en wilde in de slotfase de druk op gaan voeren. Echter door een foutje liet hij het zijspan afslaan waardoor hij zijn kansen op de zege in rook op zag gaan en genoegen moest nemen met een tweede plaats.

 

Nadat Daniel en Robbie in de pauze goed waren hersteld, waren ze er klaar voor om opnieuw de strijd met de concurrentie aan te gaan. Net als in de eerste manche wisten ze een hele goede start te pakken en hadden al snel de tweede plaats te pakken. Het rijden ging lekker en toen Valentin Giraud uitviel met een mechanisch probleem leek de weg vrij voor Daniel en Robbie om de manche te gaan winnen. Echter ook zij kwamen in de problemen want ze reden zich vast en verloren hun positie aan Hermans/Musset. Gelukkig was hun voorsprong op de rest groot genoeg zodat ze wederom op een tweede plaats over de finish wisten te komen.

 

Met tweemaal een tweede plaats in de manches wonnen Daniel en Robbie de Nederlandse Grand Prix en zijn hiermee de eerste leiders in het kampioenschap. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Franse Castelnau de Levis maar voor het zover is zullen Willemsen/Bax volgende week zondag deelnemen aan de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Valkenswaard.

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het is een fantastisch begin van het kampioenschap voor ons. Ondanks de tegenslag van zaterdag zijn we beiden zeer positief gebleven en dit was vandaag in de resultaten terug te zien. Het team heeft fantastisch werk geleverd, het materiaal was perfect voor elkaar en zo kunnen we terug kijken op een zeer succesvol weekend. In de tweede manche was het even schrikken toen we ons vast reden maar gelukkig hebben we de schade weten te beperken en hebben we de Grand Prix kunnen winnen.’’

 

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Oss:

1 Willemsen/Bax 44 Pnt

2 Hermans/Musset 41 Pnt

3 VanLuchene/van den Bogaart 40 Pnt

4 Veldman/van der Putten 34 Pnt

5 Dierckens/Rostingt 29 Pnt

Aftellen is begonnen voor Stichting Circuit Oldebroek

Als het aan de vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek ligt dan mag er morgen al gecrosst worden op circuit “de Bargen”, maar zij moeten toch nog even wachten tot het zaterdag is. Na een wekenlange voorbereiding staat Stichting Circuit Oldebroek aan de vooravond van een bomvol weekend.

 

Zaterdag 31 maart bijten de KNMV Jeugd Solo Motocross rijders en de KNMV Cup rijders het spits af. Diverse regionale favorieten zullen willen schitteren voor de eigen supporters. Zaterdagavond vindt in de grote feesttent aan de Vreeweg het RadioNL XXL feest plaats. Op het podium verschijnen onder andere Wesley Klein, Frank van Etten, Ronnie Ruysdael en Duo Doublon. De gehele avond wordt begeleid door de DJ’s van RadioNL. De deuren van de feesttent gaan om 20:30 uur open.

 

Maandag 2 april is dé dag waar iedereen reikhalzend naar uit kijkt. Nagenoeg de complete wereldtop gaat van start tijdens de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek. Jeffrey Herlings moest tijdens de tweede manche van de GP in Spanje een inhaalrace rijden en zal extra gebrand zijn  om in Oldebroek niemand voor zich te dulden. Zijn teamgenoot, Glenn Coldenhoff sloot de GP van Spanje af op een 8ste plaats. Coldenhoff was vorige week al te gast in Oldebroek tijdens de mediadag en was erg te spreken over de baan. Tijdens de eerste wedstijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo werden er al mooie duels uitgevochten en dit zal in Oldebroek zeker niet minder zijn. Mannen als Romain Febvre, Gautier Paulin, Shaun Simpson en de van een blessure teruggekeerde Jeremy Seewer zullen niet voor elkaar onder willen doen en voor elke punt strijden.

Ook in de 250cc klasse staan er heel veel GP rijders aan de start. In Markelo wist regerend kampioen Thomas-Kjer Olsen de dagoverwinning te pakken. In Oldebroek zal hij opnieuw moeten afrekenen met onder andere zijn teamgenoot Thomas Covington, Davy Pootjes en Calvin Vlaanderen. Laatst genoemde zag een goede dagklassering in Markelo in rook opgaan door een crash in de eerste bocht

 

Behalve de 500cc en 250cc gaan ook de 125cc en 85cc van start. Ook deze klassen staan garant voor spektakel en mooie wedstrijden. Met deelname van de fabrieksteams van KTM, Husqvarna, Yamaha en Honda kan gerust gesproken worden over een “Mini-GP” waar u nog van mag missen!

 

Op beide dagen wordt er vanaf 08:30 uur getraind en de wedstrijden worden vanaf 11:30 uur verreden.

 

Kijk voor meer info op www.stichtingcircuitoldebroek.nl