Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dagelijks archief: 22 april 2018

Bax/Stupelis winnen beide manches in het ONK Zijspancross in Oss

Sidecarteam Bax heeft een ijzersterke derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oss gereden. Na flink wat tegenslagen was het vandaag eindelijk weer raak voor het team uit Bergeijk want met een dubbele mancheoverwinning pakten ze de dagzege en deden hiermee goede zaken in de strijd om de titel.

 

Bax/Stupelis begonnen gemotiveerd aan de dag maar kwamen in de training niet verder dan een vierde tijd. ‘’We hebben onze tijd te laat gezet waardoor we het verschil met de drie combinaties voor ons niet meer weg konden werken. Wel ging het rijden lekker, waardoor we met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche begonnen,’’ vertelde Etienne Bax na de training.

In de eerste manche kwam Bax goed weg bij de start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval op Willemsen/Bax en al snel wist hij deze combinatie met een fanatieke inhaalmanoeuvre te passeren. Vervolgens begonnen ze de druk op te voeren bij Veldman die aan de leiding reed. Bax zocht naar een mogelijkheid om de koppositie over te nemen en sloeg in het midden van de wedstrijd toe. Omdat Veldman kort daarna uitviel, had Bax gelijk een groot gat en won met een veilige voorsprong de eerste manche.

 

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Bax startte opnieuw in de kopgroep en rekende in de beginfase af met Hermans/Musset om de leiding in handen te nemen. Met een strak tempo controleerde hij vanaf dat moment de wedstrijd totdat deze door hevige regenval en onweer voortijdig werd afgelast. Omdat er geen herstart meer aan te pas kwam, won Bax ook de tweede manche.

 

‘’Wat een opluchting, ik heb dit echt gemist. Na alle moeilijkheden van de laatste weken is dit voor ons een goede motivatie. Het is maar een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap maar we zijn hier heel blij mee,’’ vertelt Etienne!

 

Met een dubbele manchezege wonnen Bax/Stupelis het dagklassement in Oss. Met dit goede resultaat zijn ze in de tussenstand opgeklommen naar een tweede plaats en staan slechts 3 punten achter op Willemsen/Bax. Voor Etienne en Kaspars staat over twee weken de volgende Grand Prix op het programma in de Oekraine.

 

Foto’s:  Albert Schreuder

 

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:

1 Bax/Stupelis 50 Pnt

2 Hermans/Musset 42 Pnt

3 Willemsen/Bax 42 Pnt

4 Vanluchene/van den Bogaart 33 Pnt

5 Van Werven/Mans 33 Pnt

 

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:

1 Willemsen/Bax 84 Pnt

2 Bax/Stupelis 81 Pnt

3 Hermans/Musset 80 Pnt

4 Van Werven/Mans 59 Pnt

5 Brown/Millard 50 Pnt

 

Press Release: Bergeijk, 22-04-2018

 

Bax/Stupelis Victorious in Both Heats In Open Dutch Championship Event At Oss

Sidecar motocross team Bax had a perfect outing at the third round of the Open Dutch Championship series at Oss. After suffering some setbacks in the last few weeks, it was a pleasant change for the team that all unfolded perfectly with a maximum points haul.

Despite being fully motivated, the team only qualified fourth. “We waited too long before setting our time, which meant we could not match the top three outfits who had posted their times on a smoother track, but still we felt good,” Etienne Bax said.

A good start in race one launched them into third, and they set in the attack on Willemsen/Bax. With a daring move, they made the pass, and pressured Veldman who was holding the lead. Halfway through the race, they found a way past, and when Veldman retired soon after that, they had an unassailable lead and rode to victory.


The second race was a virtual repeat of the first. This time they had to pass Hermans/Musset to get to the lead. They were comfortably ahead when the race was stopped early due to a threatening lightning storm. That gave them two clear victories and overall honours for the day.

“This is a huge relief. We really needed a good result after all our recent troubles. Even though it is not a world championship event, we are very happy with this confidence booster.”

With the maximum points haul, the team has lifted themselves to second in the standings, just three points behind Willemsen/Bax. The next race on the calendar is the Ukrainian GP in two weeks’ time.

 

Overall Dutch Open Sidecarcross Oss:

1 Bax/Stupelis 50 Pnt

2 Hermans/Musset 42 Pnt

3 Willemsen/Bax 42 Pnt

4 Vanluchene/van den Bogaart 33 Pnt

5 Van Werven/Mans 33 Pnt

 

World Championship Standings Sidecarcross:

1 Willemsen/Bax 84 Pnt

2 Bax/Stupelis 81 Pnt

3 Hermans/Musset 80 Pnt

4 Van Werven/Mans 59 Pnt

5 Brown/Millard 50 Pnt

Willemsen/Bax nieuwe leiders in het ONK Zijspancross

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de schade goed beperkt weten te houden tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oss. Ondanks dat Daniel verre van fit is door zes gebroken ribben en een klaplong wist hij derde te worden in het dagklassement en is hiermee de nieuwe leider geworden in de tussenstand.

 

Het circuit van Oss lag er goed geprepareerd bij. Daniel en Robbie hadden zich als doel gesteld om de schade te beperken en zoveel mogelijk punten te pakken. Toch begonnen ze zeer overtuigend aan de dag door in de tijdtraining ruim de snelste tijd neer te zetten en de pole position te veroveren.

 

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Daniel en Robbie in de kopgroep aan de wedstrijd konden beginnen. In de beginfase werden ze gepasseerd en vielen terug naar een derde plaats. Ze probeerden het tempo van de twee koplopers te volgen maar door de opgelopen blessures van Daniel konden ze niet meer doen dan hun eigen wedstrijd rijden. Ze hielden goed stand op een derde plaats en toen Veldman door mechanische problemen uitviel, schoven ze door naar een tweede plaats en wisten deze positie vast te houden tot over de finish.

 

 

Ook in de tweede manche zat Willemsen er goed bij met de start maar vanwege de pijn van zijn ribben en de kortademigheid door zijn klaplong was hij niet in staat om helemaal voluit te rijden. Wel hield hij goed stand in de top drie en toen de wedstrijd vanwege hevige regenval en onweer voortijdig werd afgevlagd, was dit ook de positie waarop hij werd geklasseerd.

 

‘’Ik ben blij dat we nu twee weken rust hebben. De val van het ONK in Valkenswaard hakt er nog steeds behoorlijk in. Dit komt ook mede omdat ik de blessures maar weinig rust kan geven door de opeenvolging van wedstrijden. We hebben de schade vandaag goed beperkt weten te houden en een lichtpuntje is dat we de leiding in het kampioenschap in handen hebben genomen,’’ vertelt Daniel

 

Met een 2-3 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staan ze nu aan de leiding. Over twee weken komen Willemsen/Bax in actie in de Grand Prix van de Oekraine.

 

Foto’s:  Albert Schreuder

 

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:

1 Bax/Stupelis 50 Pnt

2 Hermans/Musset 42 Pnt

3 Willemsen/Bax 42 Pnt

4 Vanluchene/van den Bogaart 33 Pnt

5 Van Werven/Mans 33 Pnt

 

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:

1 Willemsen/Bax 84 Pnt

2 Bax/Stupelis 81 Pnt

3 Hermans/Musset 80 Pnt

4 Van Werven/Mans 59 Pnt

5 Brown/Millard 50 Pnt