Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

KNMV ZIJSPAN EN QUAD KLASSENINDELING 2018

Afgelopen jaar is de KNMV van start gegaan met een NK competitie voor zijspannen en quads.

De KNMV is  aangenaam verrast over het aantal licentiehouders dat zich bij hen heeft gemeld om deel te nemen aan de competitie. In 2018 bereid de KNMV de competitie uit met een jeugdcompetitie.

 

De nieuwe jeugdcompetitie voor zijspannen en quads bestaan uit twee leeftijdscategorieën: van 6 tot en met 9 jaar en van 10 tot en met 13 jaar. Het reguliere NK is voor beide disciplines toegankelijk vanaf 14 jaar, waarbij rijders op hun 14e en 15e rijden met een beperkte cilinderinhoud.
Het NK Junior Quads (6 tot en met 9 jaar) wordt in samenwerking met Schuurman BV, als officiële SMC vertegenwoordiger, worden georganiseerd. Schuurman BV zal voor een aantrekkelijke prijs standaard 100cc tweetakt machines verkopen via hun dealernetwerk.
Alle zijspan- en quad-klassen met de diverse leeftijden en cilinderinhoud staan onderaan dit nieuwsbericht vermeld.DE KNMV hoopt dat er vanuit de jeugd veel animo is om deel te nemen aan de competitie, maar men verwacht in het eerste jaar nog geen grote velden. Daarom laat mende jeugd zijspannen en quads van dezelfde leeftijdsgroep samen te laten rijden, waarbij de quads direct na de zijspannen van start gaan.
Met al deze NK-klassen zou je bijna vergeten dat de KNMV natuurlijk ook een ONK-serie hebben voor de zijspannen en quads. De enige wijziging voor deze twee klassen is de benaming. Deze krijgt komend seizoen een meer internationaal tintje: het ONK Sidecar Masters en ONK Quad Masters.
Op zaterdagochtend 30 september is KNMV Motocross Commissielid Ingo ten Vregelaar aanwezig bij de Motocross Trainingsdag voor Quads die wordt georganiseerd in Heerde. Hij is beschikbaar voor meer informatie over de nieuwe jeugdcompetities. Ook kun je tussen 9:00 en 13:00 uur een demo-model van de SMC100 testen.
De volledige klassen indeling in 2018:
* Competitie alleen toegankelijk met SMC100 machines welke verkrijgbaar en gemerkt zijn bij de dealers, deelname buiten mededing met een ander merk/machine alleen mogelijk na goedkeuring Motocross Commissie.
De prijs voor een Jeugdlicentie is gelijk aan die van de NK-klassen, namelijk 75 euro.