Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mike van Grinsven wint beide manches van de Dutch Quad Masters in Lommel

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team blijft ongeslagen in de Dutch Quad Masters. In het Belgische Lommel wist van Grinsven opnieuw beide manches van het kampioenschap te winnen en pakte hiermee zijn vierde overwinning van het seizoen.

In de training was het circuit helemaal vlak waardoor de snelheden hoog lagen. Mike zette drie keer aan en wist er een hele snelle ronde uit te persen waarmee hij de pole position veroverde.

In de eerste manche was de baan helemaal anders dan in de training. Mike reageerde goed toen het starthek viel maar viel over het hek iets terug. Door het gas iets langer open te houden, wist hij toch als leider door de eerste bocht te komen. ‘’In de eerste paar ronden was het lastig in de diepe zijspansporen maar toen ik de juiste lijnen en het goede ritme gevonden had, begon het lekker te gaan. Iedere ronde kon ik mijn voorsprong verder uitbouwen en de manche met een voorsprong van een kleine twintig seconden winnend afsluiten,’’ vertelt Mike.

In de tweede manche kwam Mike iets beter weg bij de start en kon opnieuw als leider aan de wedstrijd beginnen. Ook nu was het lastig in de diepe zijspansporen maar na een aantal ronden begon dit makkelijker te gaan en kon Mike een voorsprong opbouwen. Mike werkte een gecontroleerde wedstrijd af en kwam opnieuw als winnaar over de finish.

Met een dubbele manchezege pakte Mike zijn vierde dagzege van het seizoen. In de tussenstand van de Dutch Quad Masters staat Mike aan de leiding met een voorsprong van 49 punten op Joe Maessen. Op 19 mei gaat het kampioenschap verder op het circuit van Geldermalsen.

Daguitslag Dutch Quad Masters in Lommel:

1 Mike van Grinsven 50 Pnt

2 Joe Maessen 44 Pnt

3 Jan Vlaeymans 36 Pnt

4 Ricardo Phoelich 33 Pnt

5 Nick van Hout 30 Pnt

Tussenstand Dutch Quad Masters:

1 Mike van Grinsven 225 Pnt

2 Joe Maessen 176 Pnt

3 Ricardo Phoelich 164 Pnt

4 Koen Jansen 120 Pnt

5 Jan Vlaeymans 115 Pnt