Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nederlandse kanshebbers bij start van het wereldkampioenschap zijspancross in Oss

De start van het wereldkampioenschap zijspancross en het Europees Kampioenschap Quads zal op Nederlandse bodem gehouden gaan worden. In het weekend van 24 en 25 maart vormt circuit de Witte Ruysheuvel in het Oss het platform voor een spannende seizoenstart waarbij de beste combinaties ter wereld gaan strijden voor de eerste punten van het kampioenschap.

 

Etienne Bax komt als regerend wereldkampioen naar Oss. In 2017 won Bax naast de wereldtitel en de Open Nederlandse titel ook met team Nederland de sidecarcross of nations en als kers op de taart veroverde hij ook de felbegeerde Hans de Beaufortbeker. Hij is overgeschakeld naar een nieuwe bakkenist in de vorm van Kaspars Stupelis maar beide mannen kennen elkaar door en door omdat ze in 2015 ook al eens samen wereldkampioen wist te worden.

Een combinatie die vorig jaar vriend en vijand verraste was die van Daniel Willemsen met Robbie Bax. Gedurende het seizoen werden ze steeds sterker en wonnen verschillende Grand Prix’s. Ze werden derde in de eindstand van het wereldkampioenschap maar gooien er dit jaar graag nog een schepje bij op om te gaan strijden voor de wereldtitel.

De twee Nederlandse combinaties zullen veel concurrentie ontvangen van Valentin Giraud met Elvijs Mucenieks. Al jaren is Giraud een titelkandidaat en ook in 2017 stond hij even aan de leiding in het kampioenschap. Giraud zal constanter moeten worden om de titel te kunnen pakken en hier wil hij in Oss graag mee beginnen.

 

In Oss zijn er verschillende combinaties die hoge ogen willen gaan gooien en mee willen gaan strijden voor de podiumplaatsen. Dit zijn Hermans/Musset, Veldman/van der Putten, en Vanluchene/van den Bogaart. Gevaarlijke outsiders voor een topklassering zijn van Werven/Mans en uiteraard niet te vergeten de Belgische combinaties van Sanders, Santermans en Dierckens.

Mike van Grinsven zal in Oss ijzersterk voor de dag willen komen in het Europees Kampioenschap Quads. Van Grinsven komt uit Heesch en rijdt dus een thuiswedstrijd in Oss. Vorig jaar liep hij een zware heupblessure op maar hier is hij nu weer goed van hersteld en heeft ondertussen alweer verschillende mooie successen weten te behalen. In Oss behoort de CRQF-rijder absoluut tot de favorieten voor de overwinning. Van Grinsven zal hierbij versterking krijgen van een sterke delegatie aan Nederlanders met daarbij regerend Nederlands Kampioen Ricardo Phoelich en Marc de Vries, die vorig jaar beiden om de winst streden in het EK Quads in Oldebroek.

Zowel bij de zijspannen als in de quadklasse hebben we kansen op podiumplaatsen voor de Laaglanders, mis het evenement dan ook niet en kom op 24 en 25 maart naar Oss om met eigen ogen te zien wie er vroeg in het seizoen al in vorm is. Voor meer informatie over de Grand Prix in Oss kunt u kijken op www.motorcluboss.nl

 

Fotocredits: Albert Schreuder