Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Stichting Circuit Oldebroek klaar voor jubileum festiviteiten!

Stichting Circuit Oldebroek staat al 50 jaar symbool voor fantastisch mooie motorsportactiviteiten. In de beginjaren op het Vreecircuit, maar al snel werd het asfalt ingeruild voor een motocrossbaan. “Circuit de Bargen”, vele mensen uit de omgeving zijn er mee opgegroeid en hebben minstens één keer een wedstrijd bijgewoond op dit spectaculaire circuit.

Stichting Circuit Oldebroek staat nu letterlijk aan de vooravond van de openingswedstrijd voor het Wereldkampioenschap Zijspancross en EK Quads. Een evenement waar door de vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek al enorm lang naar wordt uitgekeken. Wie de vrijwilligers vraagt of het nu extra netjes gemaakt wordt voor de jubileumwedstrijd zal steevast te horen krijgen “het maakt ons niet uit of het het 49ste of 51ste jaar is, het moet altijd perfect zijn”.  Met die instelling heeft SCO zich dan ook zeer geliefd gemaakt bij rijders, KNMV, FIM en de trouwe schare sponsors.

De festiviteiten beginnen vrijdagavond, dan gaat het dak eraf in de feesttent aan de Vreeweg. Met artiesten als Jan en Monique, Kevin Smit, Frank en Mirella, A3aan Drost, Het IJssel Duo en Duo Remix beloofd het een zeer gezellige avond te worden. Zaterdag 15 april worden de zijspannen en quads losgelaten op het circuit. In de ochtend en begin van de middag wordt er getraind, later in de middag vinden de eerste wedstrijden plaats. In de NK Klasse doen diverse regionale teams mee die voor eigen publiek willen schitteren. Als het stof van de trainingen en kwalificaties is neergedaald is het tijd voor een feest in de feesttent, waar coverband “Fullhouse” de muzikale omlijsting zal gaan verzorgen voordat de rijderspresentatie plaats gaat vinden.

Maandag 17 april is dé dag waarop het moet gebeuren. De officiële seizoenstart en dé dag waar alle motocrossliefhebbers al geruime tijd naar uitkijken. Welk team verlaat Oldebroek met de rode plaat? Feit is dat de GP in Oldebroek nog alle zes voorgaande keren werd gewonnen door een Nederlandse rijder! Blijft deze traditie in stand?

Kom zaterdag 15 april en maandag 17 april naar Circuit de Bargen en zorg dat je niks van dit alles mist! Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar is er op de maandag de mogelijkheid op een quad een rondje te rijden op een speciaal ingericht crossbaantje . Beide dagen beginnen de trainingen rond 08:30 uur. Maandag 17 april start het officiële programma rond het middaguur.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingcircuitoldebroek.nl en houd onze Facebookpagina in de gaten! (Stichting Circuit Oldebroek)