Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Team Willemsen laat al een goede basis zien in zijspan seizoensopener

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de zijspan seizoensopener in Eersel al een sterke basis laten zien. Twee van de drie manches werden op naam geschreven door Willemsen maar door een valpartij in de tweede manche verloren ze hun kansen op de eindzege.

 

Het duo Willemsen/Bax had voor aanvang van deze wedstrijd nog niet veel met elkaar getraind maar dit leek ze niet te deren. Met vertrouwen wisten ze de eerste manche te winnen en reden ook in de tweede manche aan de leiding totdat het even helemaal mis ging. De combinatie kwam ten val waardoor ze niet verder kwamen dan een vierde plaats. In de derde en beslissende manche stelden ze weer op orde zaken en wisten deze winnend af te sluiten.

 

‘’Het was eigenlijk pas de eerste keer dat we echt met elkaar hebben gereden dit jaar. Het rijden ging heel goed maar we hebben de eindzege verspeeld doordat we in de tweede manche iets te fanatiek waren en ten val kwamen. Desondanks heb ik er een zeer positief gevoel aan overgehouden en we zullen hard blijven werken tot aan de eerste ONK in Lochem,’’ vertelt een tevreden Robbie Bax.

 

Team Willemsen zal de komende weken tot aan de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem (4 maart) gebruiken om de puntjes op de i te zetten zodat ze opnieuw een gooi kunnen doen naar de titel.

 

Daguitslag zijspan seizoensopener in Eersel:

1 Bax/Stupelis 69 Pnt

2 Willemsen/Bax 68 Pnt

3 Keuben/Rietman 56 Pnt

4 Clohse/van Hal 54 Pnt

5 Veldman/van der Putten 40 Pnt